Malin

Malin Clausson är journalist och författare med bakgrund som anställd på morgontidningarna Skövde Nyheter (1991-1994) och Göteborgs-Posten (1994-2015). Sedan 2016 är hon frilans samt reporter/redaktör för gatutidningen Faktum på deltid. Som dagstidningsreporter har hon bevakat de flesta samhällsfrågor, under några år med särskilt fokus på sjukvård och skola, men det är inom kulturjournalistikens breda fält hon arbetat mest, som redaktör och reporter.

Vid sidan om pressjournalistiken har Malin i många år ägnat sig åt bokutgivning i olika former. Utöver all utgivning tillsammans med kollegorna inom 3droppar skriver Malin barnböcker. 2017 gav Malin tillsammans med illustratören Cecilia Welin ut sin första barnbok: Ada löser en tand (Votum/Speja förlag). Boken fick ett fint mottagande, bland annat i Göteborgs-Posten. 2018 kom uppföljaren, Ada löser en knut och en tredje Ada-bok utkommer i början av 2020. Malin har också medverkat i flera antologier.

NY_Malin_sv2015 tilldelades hon Iris-stipendiet, samt ett stipendium ur Theodor och Hanne Mannheimers fond. Hon har också fått kreativitetsstipendier från Journalistförbundet och Författarförbundet. Malin var 2015 – 2019 styrelseledamot/vice ordförande i Publicistklubben, PK Västra.