Katharina

Katharina Johansson har en lång karriär inom Göteborgs-Posten bakom sig, där hon var anställd 1983-2015. Som grafiker, redigerare, ungdomsredaktör för avdelningen Grafitti och sedermera webbredaktör har Katharina gjort nästan allt man kan göra på en dagstidning.
Hennes stora intresseområden har varit ungdoms- och livsfrågor samt kultur/nöjesjournalistik och det är också inom dessa områden hennes bokutgivning kretsat.
Med den fina handboken för tonåringar med titeln Pubertet – no problem (2004) gjorde hon succé på Bokmässan och boken, illustrerad av Cissi Welin, blev sedan kurslitteratur på Göteborgs universitet.
KattaTio år senare kläckte Katharina idén till Det går över, handboken för nästa pubertet i livet: övergångsåldern. Ett nära samarbete med Malin Clausson och Lisa Thanner inleddes och AB 3droppar bildades. För kulturstiftelser som Adlerbertska, Irisstipendiet och Petersson-Grebbe har biografier och historiska skrifter producerats. 2023 tar trion fram ett läromedel finansierat av Allmänna arvsfonden, Små barns skapande, som ska inspirera förskolor i Sverige att arbeta med musik för att främja barns språkutveckling.