Malin

Malin Clausson är journalist och författare med bakgrund som reporter på Skövde Nyheter (1991-1994) och reporter/redaktör på Göteborgs-Posten (1994-2015). Sedan 2016 är hon frilans samt reporter/redaktör för gatutidningen Faktum på deltid. Malin har bevakat de flesta samhällsfrågor men det är inom kulturjournalistikens breda fält hon arbetat mest.

Vid sidan om pressjournalistiken har Malin i många år ägnat sig åt bokutgivning i olika former. Utöver bokproduktion tillsammans med kollegorna inom 3droppar skriver Malin barnböcker. 2017 gav hon tillsammans med illustratören Cecilia Welin ut sin första barnbok: Ada löser en tand (Votum/Speja förlag). Boken fick ett fint mottagande, bland annat i Göteborgs-Posten. 2018 kom uppföljaren, Ada löser en knut, 2020 kom den tredje boken i serien, Ada löser ett bråk och hösten 2021 den fjärde och sista: Ada löser ett brott.  Malin har också medverkat i flera antologier och tillsammans med Lisa Thanner gjort reportageboken Gubbdagis (Votum) som utkom hösten 2021.

NY_Malin_sv2015 tilldelades hon Iris-stipendiet, samt ett stipendium ur Theodor och Hanne Mannheimers fond. Hon har också fått kreativitetsstipendier från Journalistförbundet och Författarförbundet. Malin var 2015 – 2019 styrelseledamot/vice ordförande i Publicistklubben, PK Västra och har av publicistklubben också fått resestipendium relaterat till hennes arbete som journalist och författare.