Lisa

Lisa Thanner är frilansfotograf med inriktning på reportage och porträtt. Hon gör också en del reklamjobb och rörlig bild, samt undervisar. Hon är tidigare anställd på Göteborgs-Posten (1987-2016). Lisa är utbildad vid Fotoskolan i Göteborg och har en fil. kand. i Konst & Bildvetenskap vid Göteborgs Universitet. Lisa var också tidigare ordförande i ledningsgruppen för Yrkeshögskolan i fotografi, YRGO, i Göteborg.

Vid sidan om sitt yrke som fotograf har Lisa ständigt projektarbeten pågående. Utställningar, böcker, föreläsningar och andra uppdrag. Inte minst de många resorna till bland annat Sydamerika och Kuba har genererat utställningar som till exempel ”Väntan i Havanna”. Senast sågs hennes bilder i det internationellt uppmärksammade bildprojektet ”Last night in Sweden” som blev både bok och utställning på Fotografiska i Stockholm och i EU-parlamentet i Bryssel. Projektet är bland annat omskrivet i The Guardian.

Lisa är rikligt prisad genom åren genom utmärkelser som Johannapengen, Pennskaftpriset, Arbetet Museums dokumentära fotopris, Cancerfondens journalistpris och ett andrapris i Årets Bild 2014, Porträttklassen.Fotograf_Lisa_Thanner

Fortbildad också i kreativt skrivande gör Lisa ofta reportage där hon står för både text och bild. Lisa driver en studio i Göteborg tillsammans med tre andra kvinnliga fotografer.