Lisa

Lisa Thanner är frilansfotograf med inriktning på reportage och porträtt. Hon gör också en del kommunikationsuppdrag och rörlig bild, samt undervisar. Lisa är utbildad vid Fotoskolan i Göteborg och har en fil. kand. i Konst & Bildvetenskap vid Göteborgs Universitet. Lisa var tidigare ordförande i ledningsgruppen för Yrkeshögskolan i fotografi, YRGO, i Göteborg och var tidigare anställd på Göteborgs-Posten.

Vid sidan om sitt yrke som fotograf har Lisa ständigt projektarbeten pågående. Utställningar, böcker, föreläsningar och andra uppdrag. Inte minst de många resorna till bland annat Sydamerika och Kuba har genererat utställningar som till exempel ”Väntan i Havanna”. I somras ställde Lisa ut i Konsthallen i Askersund och förra året sågs hennes bilder i Årets Bildutställningen och i det internationellt uppmärksammade bildprojektet ”Last night in Sweden” som blev både bok och utställning på Fotografiska i Stockholm och i EU-parlamentet i Bryssel. Projektet är bland annat omskrivet i The Guardian.

Lisa är rikligt prisad genom åren genom utmärkelser som Johannapengen, Pennskaftpriset, Arbetet Museums dokumentära fotopris, Cancerfondens journalistpris och pris i Årets Bild 2014 och 2017.

Fotograf_Lisa_Thanner

Fortbildad också i kreativt skrivande gör Lisa ofta reportage där hon står för både text och bild. Lisa driver en studio i Göteborg tillsammans med fyra andra kvinnliga fotografer och två konstnärer, alla kvinnor.