Lisa

Lisa Thanner är frilansfotograf med inriktning på reportage och porträtt. Hon arbetar framförallt för magasin, dagspress och förlag men gör också en del kommunikationsuppdrag och rörlig bild. Lisa är utbildad vid Fotoskolan i Göteborg och har en fil. kand. i Konst- och Bildvetenskap vid Göteborgs Universitet och har varit ordförande i ledningsgruppen för Yrkeshögskolan i fotografi, YRGO. Innan Lisa började frilansa var hon anställd på Göteborgs-Posten under många år.

Vid sidan om sitt yrke som fotograf har Lisa ständigt egna projektarbeten pågående. Utställningar, böcker, föreläsningar och andra uppdrag. Inte minst de många resorna som har genererat i utställningar som till exempel ”Väntan i Havanna”. Förra sommaren ställde Lisa ut i Konsthallen i Askersund och då kunde man också se hennes bilder i Årets Bildutställningen och i det internationellt uppmärksammade bildprojektet ”Last night in Sweden, som blev både bok och utställning på Fotografiska i Stockholm och i EU-parlamentet i Bryssel. Projektet är bland annat omskrivet i The Guardian.

2019 medverkar Lisa med flera bilder i Max Ströms uppföljare Nordic Life. Lisa är också kontrakterad för Hasselbladsstiftelsens jubileumsbok som presenteras hösten 2019.

Lisa är rikligt prisad genom åren genom utmärkelser som Johannapengen, Pennskaftpriset, Arbetet Museums dokumentära fotopris, Cancerfondens journalistpris och pris i Årets Bild 2014 och 2017.

Fotograf_Lisa_Thanner

Fortbildad också i kreativt skrivande gör Lisa ofta reportage där hon står för både text och bild. Lisa driver en studio i Göteborg tillsammans med fyra andra fotografer och två konstnärer, alla kvinnor.

Här kan du läsa mer om Lisa och se hennes prisbelönta bilder:

Portfolio